Тамара Ђаковић и Ведрана Грбић блистале на Свјетском првенству у шоу-денсу

Данијела Стоканић
Тамара Ђаковић и Ведрана Грбић блистале на Свјетском првенству у шоу-денсу

Бањалука - Пласманом у финале испунили смо снове, јер од тренутка када смо ушле у саму завршницу такмичења било нам је свеједно да ли ћемо бити прве или пете. Фокусирале смо се на то да што боље плешемо, пошто нас је гледао цијели свијет и зато је пета позиција велики успјех за нас.

Овим ријечима су учешће на Свјетском првенству у шоу-денсу, које је протеклог викенда одржано у њемачком граду Риза, описале чланице Плесног клуба "Гемма" Тамара Ђаковић (16) и Ведрана Грбић (16).

- Дале смо све од себе и добиле велики аплауз. Ово ће нам бити подстицај да још боље радимо и вјежбамо за наредне наступе на међународној сцени - казала је Тамара Ђаковић.

Бањалучке тинејџерке биле су најмлађе у сениорској категорији у којој су се представили такмичари из 19 земаља са свих континената. Међутим, то, као ни низ других проблема, није им била препрека да дођу до самог врха.

- Наша кореографија "Клаустрофобија" је побрала симпатије свих присутних у дворани. То се могло видјети и по реакцији публике, међутим, конкуренција је била изузетно јака. Још смо задовољније пласманом ако се у обзир узме и чињеница да десет дана пред Свјетско првенство нисмо знале хоћемо ли уопште путовати на њега. Осим тога, пред сам полазак имала сам здравствених проблема, што је у нама додатно будило сумњу да ће све бити онако како бисмо ми то жељеле - рекла је Ђаковићева.

Ведрана Грбић не крије да је имала позитивну трему пред наступе у финалу.

- Када сам изашла на сцену она је нестала. Пресрећна сам оним шта смо Тамара и ја направиле на Свјетском првенству. За сада су то круне наших каријера, али надам се још већим успјесима јер вријеме ради за нас. Сљедећи корак је злато - рекла је Грбићева и додала да би све много лакше ишло када би имали стабилно финансирање, јер им је за добре резултате, осим саомодрицања и пожртвовања родитеља, потребна и подршка шире друштвене заједнице.

Емоције, али ни понос није крила тренер и кореограф из Плесног клуба "Гемма" Ана Мазалица, која је веома заслужна за њихов успјех.

- Ово је само један од знакова да се наш вишегодишњи труд исплатио - рекла је Мазалица.

Прво мјесто на овом такмичењу освојили су плесачи из Русије, Италијани су били други, док су трећи и четврти били Норвежани и Нијемци.

Кореографија

У кореографији под називом "Клаустрофобија" Ђаковићева је била неко ко се боји затвореног простора.

- Кореографија почиње тако што Ђаковићева сједи у великој кутији и покушава да изађе, док се у једном тренутку дио зида, односно Грбићева, одваја и прогања је. Стварно је добро урађена и дјевојке је на феноменалан начин изводе - казала је кореограф "Клаустрофобија" Ана Мазалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана