Талас снижења празни полице и новчанике

Невена Рељић
Талас снижења празни полице и новчанике

БАЊАЛУКА - Излози бутика и тржних центара традиционално, пред крај зимске сезоне, маме купце истакнутим натписима о снижењима, а цијене одјеће и обуће у појединим продавницама ниже су и до 70 одсто.

Талас снижења је увелико испразнио полице, али љубитеље шопинга очекује још акција, све док се не испразни сва роба у залихама.

- Снижења ће трајати до марта. Мислим да су се купци већ навикли на сезонска снижења, па примјећујем да поједини мјеркају неки комад одјеће дуже вријеме чекајући финално снижење - рекла је Анита С, продавачица у једном бутику.

Додала је да је купаца много и да се добро продаје одјећа за све узрасте. Поједине продавнице сваке седмице имају специјална снижења одређених артикала.

- Код нас се женске јакне могу пронаћи за 40 КМ, а капути за 60 КМ. Мушке јакне које су коштале 130 КМ и више сада су снижене на 50 КМ. Сукње се могу наћи за десет КМ. Имали смо редове људи испред наше радње, а имам осјећај да смо продали лагере џемпера који су били снижени на 19 КМ - рекла је продавачица Сара Т.

За оне најмлађе, као и за школарце, родитељи су прије почетка другог полугодишта на снижењима пазарили доста одјевних предмета, а највише су се куповали дуксеви и панталоне.

- Школарци најчешће купују дуксеве, који су сада снижени на 12,95 КМ и 9,95 КМ. У сљедећем таласу снижења биће још јефтинији, тако да ће цијена ићи и до седам КМ - казала је продавачица Јасминка М.

У појединим продавницама зимска обућа је трајно снижена до истека залиха. Женске глежњерице се могу наћи по цијени од 39 КМ, док се кожне чизме до кољена продају за 120 КМ.

- Канађанке су најтраженије из године у годину и највише се продају. Њихова цијена је 119 КМ, уз додатних 20 одсто попуста на каси. Поред њих, купују се и остали брендови, по цијени од 50 до 150 КМ - рекли су продавци.

Шопинг викендом

Купци радо обилазе бутике у доба снижења, па су неминовне и гужве, нарочито викендом.

- За 40 КМ сам купила капут који је прије снижења коштао 150 КМ. Како траје ова пандемија, почела да наручујем онлајн, али је ипак најљепши осјећај суботу провести пробајући "крпице" по бутицима - казала је Јелена Р.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана