Свијет диносауруса стигао на Кастел

Весна Поповић
Свијет диносауруса стигао на Кастел

Бањалука - Дио изложбених експоната "Свијета диносауруса", међу којима је и пет метара висока и 13 метара дугачка фигура тираносауруса рекса, стигао је јуче на тврђаву Кастел, гдје ће бити прва локација ове изложбе.

Очекује се да свих 28 фигура диносауруса различитих величина у току данашњег дана стигну у град. Ова својеврсна историјска поставка ће у наредна око два и по мјесеца прво бити на Кастелу, а након тога се изложба сели у Водени парк "Аквана", гдје ће остати до октобра.

- Иако ће у склопу Дана града би одржано око 50 културних, забавних и спортских манифестација, судећи према реакцијама грађана ова изложба је привукла највише пажње, а најмлађи јој се највише радују - казао је градоначелник Игор Радојичић, који је јуче међу првима дошао на Кастел да разгледа пристигле експонате.

Радојичић је обишао радове у бившем Шопинг центру, који ће бити враћен у првобитну сврху - спортску дворану.

- Тренутно се уклања дио конструкције како би се могло утврдити у каквом је стању и колико новца ће бити потребно за реконструкцију. Кроз ребаланс буџета града настојаћемо да обезбиједимо потребна средства. Град би до краја године  требало да добије нову спортску дворану - казао је Радојичић.

Најавио је да ће у петак у Пословној зони у Рамићима представити пројекат који град ради са USAID-ом.

- Подржаћемо уређење инфраструктуре, а циљ је развој индустрије и стварање радних мјеста - казао је Радојичић.

Истакао је да ће данас отворити једну комплетну понуду за изградњу нове топлане.

- Поред тога, дошла су и два писма двије словеначке компаније које су изразиле интересовање за топлану. Ако све буде успјешно, у мају можемо почети преговоре са потенцијалним партнерима, а од 1. јуна да почнемо градити ново постројење на биомасу - казао је Радојичић.

Најавио је да град преузима организацију "Кочићевог збора", коју су ранијих година радиле невладине организације.

- Осим тога, урадићемо и брендирања града, односно  утврдити шта су то симболи града и не мислим само на тврђаву Кастел или кестен, већ и на манифестације као што је "Демофест", а циљ је развој туризма - прецизирао је Радојичић.

Пријем

Игор Радојичић је јуче уприличио пријем за представнике медија на којем је рекао да је циљ Градске управе у контакту са медијима објективно информисање јавности, без обзира на то да ли су околности добре или лоше.

- Хвала свима на досадашњој сарадњи  и надам се да ће она бити успјешна и у наредном периоду - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана