Светосавске награде уручене и средњошколцима

Srna
Светосавске награде уручене и средњошколцима

БАЊАЛУКА - Најбољи ученици из 17 бањалучких средњих школа добили су данас награде које им је поводом школске славе, Светог Саве, уручио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Најбољи бањалучки средњошколци су на свечаности у Банском двору добили новчану награду од по 200 КМ и књигу "Староставне горажданске књиге", аутора Биљане Самарџић.

Радојичић је рекао да су данас награде добили представници свих 17 бањалучких јавних и приватних средњих школа - из сваке по један, а из Гимназије, због међународног ИБ програма, два.

- Међу десетак хиљада средњошколаца у Бањалуци ту је 18 најбољих. Изузетан је успјех у таквој конкуренцији бити најбољи, за шта им честитам - поручио је Радојичић и нагласио да су светосавске награде начин за одавање признања најбољим ђацима, који су будућност Републике Српске.

Он је подсјетио и да велики број средњошколаца, односно њих 1.186, остварује право на градске стипендије по основу успјеха, социјалног статуса или дефицитарних занимања, те да међу средњошколцима има и најбољих спортиста, које град такође стипендира.

- Када саберемо школске и спортске стипендије, то је око милион КМ годишње подршке онима који су најбољи у својој генерацији - закључио је Радојичић.

Ученик Грађевинске школе Александра Шкорић истакла је да Светосавска награда представља лијеп подстицај за наставак школовања.

- Ова награда је подстицај да наставимо да се трудимо и још више улажемо у себе и своје знање - рекла је Шкорићева.

Ученик Католичког школског центра Иван Петрушински рекао је да је данашња награда показатељ да су труд и рад, кроз свих 13 година образовања, на цијени.

- Ако се трудимо и радимо на крају добијамо успјехе. Зато сам захвалан свима који су нам ово омогућили - истакао је Петрушински.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је јуче награде и најбољим ученицима из 29 основних школа у овом граду.

На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци јуче су добили новчану награду од по 150 КМ и поклон књигу "Староставне горажданске књиге", аутора Биљане Самарџић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана