Свакодневне линије из Бањалуке за приморје од 17. јуна

Јасмина Перишић
Свакодневне линије из Бањалуке за приморје од 17. јуна

Бањалука - Са Аутобуске станице у Бањалуци од 17. јуна сваког дана ће полазити аутобуси према приморским градовима у Црној Гори и Хрватској, па ће сви они који желе да годишњи одмор проведу на Јадрану имати на располагању велики избор линија и дестинација.

У аутопревозничким предузећима кажу да је највећи број путника за Црну Гору, мада су и аутобуси за Хрватску максимално попуњени у сезони.

- Цијена карата за све дестинације у односу на прошлу годину остаће иста. Најскупља карта је за Црну Гору, а у једном правцу креће се око 50 КМ, док је повратна за 30 марака скупља. Карте за Хрватску су нешто јефтиније. За Сплит, Макарску и Омиш карта у једном смјеру је 31 КМ, а повратна 50 КМ. Цијена карте за Плоче је нешто виша па износи 38 КМ у једном правцу, док је повратна 60 КМ - рекли су на Аутобуској станици.

Додају да су сви аутобуси који ће саобраћати према Јадрану модерни, у којима је велики акценат на безбједности и удобности путника.

- Од наредне суботе аутобус за Херцег Нови, Тиват и Будву кретаће сваке вечери у 23 часа, док је полазак за Макарску, Омиш и Сплит сваког јутра у пет часова. Аутопревозници "Бочац турс" и "Жак турс" од 22. јуна возиће за Макарску четвртком, петком и суботом у 22.45 часова - објаснили су на Аутобуској станици.

Нагласили су да се од половине јула очекују гужве и добро би било да путници бар дан раније резервишу карте.

- Ранијих година смо у сезони због велике гужве имали праксу да уводимо и додатне линије за Јадран или возимо аутобусима већих капацитета. Тако ће вјероватно бити и ове године. Велике гужве су најчешће од средине јула до средине августа, када је шпиц сезоне. Ове сезонске линије трајаће до краја септембра - казали су на Аутобуској станици.

Бањалучанка Николина Момчиловић, која је прошле године путовала за Будву, каже да је задовољна цијеном карата те комфором аутобуса који возе на приморје.

- Ма аутобус је најбоља варијанта за путовање. Не морам да размишљам о вожњи, бензину или било чему другом. Сједнем и спавам ако ми се спава или се забављам телефоном. Пут до мора брзо прође. Вјероватно ћу и ове године одлучити да аутобусом путујем на море - рекла је Момчиловићева.

Сопствени превоз

Из Бањалуке ни ове године нема директних аутобуских линија за Грчку, Турску, Бугарску и још неке друге европске туристичке дестинације. Уколико се одлуче да љетују на обалама Средоземног, Егејског или Црног мора, становници Бањалуке морају ићи сопственим превозом или посредством туристичких агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана