Сутра у Бањалуци састанак о пружним прелазима

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Помоћник министра саобраћаја и веза за жељезнички, водни и ваздушни саобраћај Републике Српске Весна Вожни присуствоваће сутра у Бањалуци радном састанку у оквиру кампање "Опрезни пазе на пружне прелазе".

Реализацијом ове кампање очекује се повећан опрез свих учесника у саобраћају приликом кретања преко пружних прелаза и смањење броја саобраћајних незгода на пружним прелазима, најављено је из ресорног министарства.

Из Министарства подсјећају да је у Републици Српској у посљедњих пет година на пружним прелазима погинуло 15 лица.

"Лична непажња возача друмских возила, неопрезно и недозвољено кретање приликом преласка пружних прелаза, злонамјерно дјеловање непознатих починилаца који често краду и уништавају напојне каблове и жељезничку имовину - најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода на тим мјестима", наводи се у саопштењу.

Састанку ће присуствовати замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић, замјеник вршиоца извршног директора послова инфраструктуре Драган Субашић, директор Сектора за електротехничке послове "Жељезница Републике Српске" Зоран Илинчић, те представници осталих субјеката који реализују кампању.

Састанак ће бити одржан у просторијама Градске управе Бањалука од 11.00 часова, а изјаве за новинаре предвиђене су у 11.45.

У 12.00 часова планирана је посјета пружном прелазу "Мишин Хан" на прузи Добој-Нови Град, Рамићи-Поткозарје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана