Шукало: Није тачно да је пробијен рок за одржавање сједнице

ГС
Шукало: Није тачно да је пробијен рок за одржавање сједнице

БАЊАЛУКА - Нетачна је тврдња градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да је пробијен рок за одржавање сједнице Скупштине града, те навео да није добијена Станивуковићева иницијатива за засједање, изјавио је данас секретар градског парламента Игор Шукало.

"Сједница је од почетка године одржана шест пута - чак три у марту, док ниједна није била у априлу, али је једна одржана у мају", рекао је Шукало на конференцији за новинаре на којој се данас обратио умјесто предсједника Скупштине града Бањалука Љубе Нинковића, који је службено одсутан.

Шукало је рекао да градоначелникову иницијативу за одржавање сједнице градског парламента није добио, те појаснио да иницијативу за одржавање сједнице могу упутити предсједник Скупштине, једна трећина одборника, те градоначелник.

"Уколико такав захтјев пристигне данас, имамо рок од 15 дана да предсједник Скупштине закаже Колегијум, који ће утврдити датум сједнице", истакао је Шукало.

Он је истакао да постоји још једна дилема око одржавање сједнице Скупштине града јер се појавио допис Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске у којем је наведено да овлаштени потписници не могу да припреме нацрте аката који иду на сједницу градског парламента након што их градоначелник предложи.

"То је ситуација из које требамо изаћи, а то је питање о којем требамо да разговарамо у наредним данима", рекао је Шукало.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић тражи да у наредних 15 дана буде заказана сједница градског парламента. Он је навео је да је Пословник прописао да минимално буде одржана једна сједница у два мјесеца, али да у посљедња два мјесеца није одржана ниједна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана