Субвенције за приватне вртиће касне, Кресојевић обећава да ће бити измирене идуће седмице

Маријана Миљић
Субвенције за приватне вртиће касне, Кресојевић обећава да ће бити измирене идуће седмице

БАЊАЛУКА - Субвенције родитељима чији малишани иду у приватне предшколске установе на подручју града Бањалуке за претходни мјесец нису исплаћене, а из Градске управе обећавају да ће новац за те намјене бити измирен почетком идуће седмице.

Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је да ће субвенција родитељима дјеце која иду у приватне вртиће бити реализоване у првим данима идуће седмице. 

- Нема никаквог посебног разлога зашто се касни са исплатама. Просто, динамика исплате је била специфична због других плаћања и то је то  - казао је „Гласу Српске“ Кресојевић. 

Када је ријеч о обећањима из Градске управе Бањалука да ће ове године бити повећане субвенције са 60 ба 80 марака по дјетету, Кресојевић наводи да је било планирано и да за девет мјесеци буде одржано седам сједница Скупштине града али и низ других битних одлука које утичу на повећање прихода. 

- Међутим, одржано је свега четитри сједнице Скупштине града. Јасно је да долази до закрчења токова новца и да су капацитети слабији. Желимо да дође до повећања субвенције за ове намјене и радимо да тако буде. Друга страна ради против тога. Вјерујем да ћемо успјети у томе  - поручио је Кресојевић. 

Родитељи, чији малишани иду у поједине приватне предшколске установе од овог мјесеца имају нови удар на џеп, јер су неки вртићи најавили поскупљење које ће ићи и до 40 КМ по дјетету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана