Студенти добили нови паркинг за бицикле

В. П.
Студенти добили нови паркинг за бицикле

Бањалука - Нови наткривени паркинг за бицикле, који је у суботу свечано пуштен у функцију у кругу Економског факултета, поклон је компаније "Лакталис БХ" студентима бањалучког Универзитета.

- Крећемо са овим пројектом из Бањалуке, која је традиционално бициклистички град, гдје су људи препознали предности вожње бициклом и наставићемо га у још четири града. Прије три године дали смо на поклон парк дјеци у насељу Борик и тада смо обећали да то неће бити наш једини дар овом граду - рекао је директор маркетинга "Лакталиса" Харис Кадинић уз напомену да ова компанија подржава све акције које су усмјерене ка побољшању живота грађана.

Истакао је да је специфичност овог паркинга и посебна конструкција за обезбјеђење бицикла са инструкцијом како на најбољи начин заштитити двоточкаше од крађе.

Сарадник за инфраструктуру удружења "Ђиро ди Сарајево" Дамир Маргета, који је са својим тимом пројектовао овај паркинг, рекао је да има капацитет за одлагање десет бицикла.

- Специфичност овог паркинга је прва употреба "А" сталка. Њихова предност у односу на остале сталке који су до сада коришћени на паркинзима за бицикле је лакше везивање дјечјих и женских бицикла. Ту је и наљепница која садржи једноставно упутство о правилном начину везивања бицикла и примјени одговарајућих брава - објаснио је Маргета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана