Стопиран избор Јовановићеве за мјесто начелника

Александар Стојановић
Стопиран избор Јовановићеве за мјесто начелника

Бањалука - Градски одбор Демократског народног савеза (ДНС) обуставиће свако даље дјеловање у скупштинској већини, у складу са одлуком Предсједништва те странке о замрзавању односа у владајућој коалицији на свим нивоима, а тиме се пролонгира и избор новог начелника Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање, на чије чело је требало да дође Маја Јовановић из ДНС-а, сазнаје “Глас Српске”.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Милан Радовић потврдио је за “Глас Српске” да је избор Јовановићеве тренутно стопиран.

- За сада су односи замрзнути и понашаћемо се у складу са одлуком Предсједништва - рекао је Радовић.

И једини одборник ДНС у Скупштини града Љубо Нинковић казао је да ће поштовати одлуку странке.

- Тренутно, у договору са странком, не могу да дајем више информација. Поштоваћу сваку одлуку странке - рекао је Нинковић.
Градоначелник Игор Радојичић рекао је да би конкурс за начелничку позицију ускоро требало да буде расписан, те изразио наду да ће се на њега пријавити и кандидати ДНС-а.

- Јавни позив је отвореног типа, а измијењена је ранија систематизација. Укључене су и хуманистичке науке, што је раније било спорно. Сви се могу пријавити на конкурс, али како је у питању начелничка позиција, а то представља својеврсну градску владу, ресори су договором подијељени. Надам се да ће добра сарадња са ДНС-ом бити настављена и да ће они имати свог кандидата - истакао је Радојичић.

У оквиру консултација градоначелника са представницима политичких странака прошле седмице је похваљена сарадња ДНС-а и странака владајуће коалиције.

Међутим, убрзо је услиједила одлука Предсједништва ДНС-а о замрзавању коалиције са СНСД на свим нивоима.

Маја Јовановић је предсједница Актива жена ДНС и потпредсједник ДНС у Бањалуци, а по струци је професор српског језика. Она се јуче није јављала на бројне позиве “Гласа Српске”, па одговор на питање да ли ће се пријавити на конкурс нисмо добили.

 

Пропало именовање

На прошлој сједници Скупштине града одборници су гласали о именовању дотадашњег вршиоца дужности Срђана Мијатовића, иначе кадра СНСД-а за новог начелника Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање, али одборници нису подржали његово именовање, јер је СНСД ту позицију због “мира у кући” уступио ДНС-у.
 

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана