Стижу паркинг аутомати у улицу Мише Ступара

Весна Поповић
Стижу паркинг аутомати у улицу Мише Ступара

Бањалука - Аутомати за наплату паркинга биће до краја године постављени у улици Мише Ступара у Борику.

Потврдили су то у Одсјеку за паркинге и гараже и нагласили да ће у поменутој улици у систем наплате бити укључено око 70 паркинг мјеста.

- Биће то шеста локација на подручју града на којој је у овој години уведено плаћање паркинг мјеста. На овај корак смо се одлучили зато што су процјене показале да постоји потреба за тим. До краја године биће постављени вертикална сигнализација и аутомати - рекли су у Одсјеку за паркинге.

Навели су да су у 2016. години у граду проширени капацитети паркирања на којима је уведена наплата за 407 нових мјеста.

- У Новој вароши то је урађено у Равногорској те у улицама Драгише Васића, Тина Ујевића, Масариковој те у центру града, на паркиралишту код Медицинске електронике - казали су у Одсјеку.

На територији града у систему наплате налази се 4.700 паркинг мјеста на 62 локације. Према подацима Одсјека за паркинге и гараже, приход од наплате паркирања до краја августа је износио 2,5 милиона марака, а током цијеле прошле године 2,7 милиона КМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Борик два Драго Драгић сматра да је важно увести ред када је у питању паркирање.

- За људе који живе у улици Мише Ступара и околини највећи је проблем што нису сигурни гдје је дозвољено паркирање а гдје не, јер ништа није обиљежено. Осим тога доста возила са стране је ту свакодневно паркирано па је понекад станарима околних зграда проблем да нађу мјесто за свог четвороточкаша. У таквим ситуацијама људи су спремни и да плате само ако ће знати да ће бити мјеста за паркирање - казао је Драгић.

Кружење по насељу

Драго Драгић је истакао да је увођењем наплате паркирања у многим дијеловима града дошло до растерећења паркинга. Међутим, то није случај са насељем Алеја центар.

- Ситуација јесте мало боља, али једноставно физички нема довољно мјеста за возила станара и свих осталих који ту свакодневно долазе и паркирају се. Да би дошли до једног паркинг мјеста, станари морају правити по неколико кругова по насељу - објаснио је Драгић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана