Стигло 187 захтјева за подршку запошљавању

В. П.
Стигло 187 захтјева за подршку запошљавању

Бањалука - За додјелу овогодишњих подстицаја за запошљавање у Градску управу стигло је 187 пријава.

Потврдили су у Одјељењу за привреду и додали да је у току провјера да ли кандидати испуњавају услове прописане правилником за расподјелу тог новца. 

- За овај вид подршке привреди у градском буџету издвојено је 620.000 КМ. У посљедње четири године за те намјене је потрошено је скоро 2,7 милиона КМ, чиме је подржано запошљавање 443 радника. Тако је град уз остале олакшице и друге подстицаје дао значајан допринос смањењу броја незапослених - рекли су у овом одјељењу.

Напоменули су да су ови подстицаји намијењени привредницима и предузетницима, који обављају производну или услужну дјелатност, те незапосленим лицима, пријављеним на евиденцији Завода за запошљавање РС.

Подсјетили су да је програм субвенција ове године донио и одређене новине у односу на претходни период, док је програм за самозапошљавање остао непромијењен.

- Раније су подстицаји били намијењени послодавцима за запошљавање нових радника уз суфинансирање дијела трошкова радног мјеста. Ове године су субвенције усмјерене за суфинансирање трошкова набавке нове опреме и машина, увођења нових стандарда и преквалификацију радника - рекли су у овом одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана