Стигло 18 приједлога за изглед централног градског спомен-обиљежја

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - До сада је стигло 18 радова на конкурс за израду идејног рјешења за централно бањалучко градско спомен-обиљежје погинулим и несталим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, саопштено је из Градске управе Бањалука.

"За најбоља конкурсна рјешења предвиђене су новчане награде, и то за прво мјесто 20.000 евра, друго 10.000 евра и треће 5.000 евра", наводе из Градске управе.

У складу са комплексношћу и разноликошћу елемената конкурсног задатка, како наводе из Градске управе, конкурсна комисија задржава право да, у зависности од броја и квалитета радова, као и квалитета парцијалних рјешења, може извршити и прерасподјелу броја и редослиједа награда у оквиру укупног наградног фонда.

Из Градске управе подсјећају да је конкурс за израду идејног рјешења за централно градско спомен-обиљежје симболично објављен 9. јануара на 30. рођендан Републике Српске, а сва заинтересована лица своје радове могла су да доставе до 29. априла.

Из Градске управе наводе да Бањалука очекује и подршку Владе Републике Српске за изградњу овог спомен-обиљежја на локацији Крашовог паркинга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана