Штета од поплава на подручју Бањалуке 67,4 милиона КМ

В. П.
Штета од поплава на подручју Бањалуке 67,4 милиона КМ

Бањалука - Укупна штета на подручју Бањалуке износи 67,4 милиона КМ, наведено је у елаборату о процијењеној штети проузрокованој мајским поплавама.

У документу који ће разматрати одборници на данашњој сједници Скупштине града Бањалука је речено да је укупна штета на имовини грађана процијењена на 21,5 милиона КМ.

- Штета на намјештају и другим предметима у домаћинствима износи 7,17 милиона КМ, док је на земљишту, засадима, сточном фонду 3,76 милиона КМ - наведено је у елаборату.

Код 293 привредна субјекта штета је процијењена на 40,01 милиона, а на комуналној инфраструктури 4,73 милиона КМ.

- Клизишта на 47 локација на индивидуалним стамбеним објектима у власништву физичких лица проузроковала су штету од 1,1 милион КМ - прецизирано је у елаборату.

Наведено је да у елаборат није унесена спорна штета код привредних субјеката, која износи 4,59 милиона КМ. Предсједник Комисије за процјену штете од поплава Ненад Рачић је објаснио да ови подаци нису увршћени због непотпуне документације. Штета код 76 физичких лица такође није увршћена у елаборат јер је власник непознат, преминуо или су непотпуни подаци те 12 нерегистрованих заједница етажних власника. Прве прелиминарне процјене су говориле да је штета од поплава у Бањалуци износила између 97 и 120 милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана