Штета на Градском олимпијскоом базену већа од 300.000 марака

Сања Амиџић
Штета на Градском олимпијскоом базену већа од 300.000 марака

Бањалука - Директна штета од августовских поплава на Градском олимпијском базену процијењена је на више од 300.000 марака, а новац за обнову заједно ће обезбиједити Влада РС, градске власти и предузеће "Аквана".

Директор предузећа "Аквана" Ведран Митровић рекао је да је највећа штета причињена на постројењима, опреми и роби.

- Осим директне штете, постоји и индиректна која износи око 100.000 марака - казао је Митровић.

Он истиче да је сада најбитније у посао увести фирме које ће санирати базен.

- Имамо мали проблем са Законом о јавним набавкама, који тачно прописује чега се морамо придржавати, али покушаћемо по хитном поступку да испунимо све захтјеве како бисмо кренули са обновом - рекао је Митровић.

Додаје да ће у санацији базена учествовати око 15 фирми и ако све буде како је планирано, базен ће бити поново отворен 9. октобра.

Министар породице, омладине и спорта у Влади РС Нада Тешановић рекла је јуче, приликом посјете Градском олимпијском базену, да ће дио новца за обнову бити обезбијеђен из Фонда солидарности, али и од страних донатора.

- Базен је претрпио велику штету од посљедњих поплава и биће стављен на листу приоритета за санацију. Међутим, штета је и у томе што он неће радити неколико мјесеци док траје санација - казала је Тешановићева.

Додаје да ће Министарство породице, омладине и спорта покушати да помогне базену да врати своје првобитно стање.

Замјеник градоначелника Јасна Бркић истакла је да ће град у сарадњи са менаџментом предузећа "Аквана" и Фондом солидарности покушати да обезбиједи новац за што бржу санацију базена.

- Град је претрпио огромну штету на инфраструктури, стамбеним и пословним објектима након бујичних поплава, али у сарадњи са менаџментом "Акване" и Владом РС покушаћемо обезбиједити новац - казала је Бркићева.

Додаје да ће менаџмент "Акване" данас размотрити план санације који има укупно пет фаза.

Чишћење

На Градском олимпијском базену у току је чишћење базена.

- Прво је урађено грубо чишћење, затим дезинфекција и већ пет дана поново чистимо простор - рекао је Ведран Митровић. Истовремено, техничка служба базена раставља и исушује електронику у објекту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана