Станивуковић уприличио пријем за Чекићеву:"Дара" показала истину о голготи српског народа

Срна
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је поводом Дана града - 22. априла, уприличио пријем за Биљану Чекић, дјевојчицу која је играла главну улогу у филму "Дара из Јасеновца".

На свечаној академији поводом Дана града Чекићевој ће бити додијељена Награда града младима.

Чекићева је изразила задовољство и захвалила Станивуковићу за то што је на рођендан Бањалуке за њу уприличен пријем.

- Много ми значи награда, јер је филм снимљен како би се показала истина. Многи нису знали шта је то заправо Јасеновац, тако да смо овим филмом то показали. Мислим да ће у скорије вријеме сви бити свјесни тога шта је наш народ преживио - рекла је Чекићева.

Станивуковић је рекао да су филм "Дара из Јасеновца" и Биљана Чекић одиграли најзначајнију улогу и да је заувијек у аманет српском народу остало завјештање на најтеже дане и највећу голготу коју је у том периоду прошао.

Он је нагласио да се Град Бањалука придружује иницијативи подршке Биљани Чекић и њеној породици, додавши да је предсједник Србије Алаксандар Вучић понудио исто такву врсту подршке, као и члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и институције Републике Српске.

- Ред је да то уради и град Бањалука, као највећи град у Републици Српској. Пуно поштовање и да нам буде још оваквих дивних младих људи пред којима је чиста и блистава будућност - истакао је Станивуковић и додао да би, да није оваква епидемиолошка ситуација, данас требало да буде емитован филм "Дара из Јасеновца" у којем је глумила Чекићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана