Станивуковић се огласио о застарјелим дуговањима за комуналну накнаду: Ево шта је поручио директору ЗИБЛ-а

ГС
Станивуковић се огласио о застарјелим дуговањима за комуналну накнаду: Ево шта је поручио директору ЗИБЛ-а

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић поручио је да сва застарјела дуговања за комуналну накнаду биће отписана, а по садашњим дуговањима нико неће бити тужен.

-Одлука Завода за изградњу Бања Лука да пошаљу опомене за плаћање комуналне накнаде на адресе наших суграђана, без навођења датума дуговања је самоиницијативна одлука руководства овог предузећа. Као први човјек Града најоштрије осуђујем ово што је урађено без мог знања, с обзиром на чињеницу да су нама наши Бањалучани увијек били и увијек ће бити на првом мјесту, што свакодневно показујемо кроз низ различитих мјера – казао је он.

Нагласио је и то како ових дана спремају посебну Одлуку, а која ће се тицати управо застаре.

-Жао ми је што је све ово узенимирило наше грађане, те желим да им поручим да не морају да плаћају дуг за који је наступила апсолутна застара, а за шта и спремамо посебну Одлуку. Додатно, отворићемо и посебне канцеларије гдје ћемо ову непријатну ситуацију заједно да ријешимо – нагласио је Станивуковић.

Поручио је и то како, због оваквог потеза директор ЗИБЛ-а више не може да обавља овај посао и биће санкционисан.

-Од свог града наши суграђани само могу да имају корист, а нипошто штету, те ћемо као и сваки пут досад урадити оно што је најбоље и наисправније за њих – казао је градоначелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана