Станивуковић са представницима Министарства и Путева РС: Договорена два пројекта

ГС
Станивуковић са представницима Министарства и Путева РС: Договорена два пројекта

БАЊАЛУКА - Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, састао се данас са представницима Министарства саобраћаја и веза и предузећа "Путеви Републике Српске", а на састанку који је одржан договорена су два кључна пројекта за град.

У питању је изградња двије нове кружне раскрснице, од којих ће једна бити изграђена код "Ауди сервиса", а друга на споју Улице Триве Амелице и Западног транзита.

"На састанку који смо одржали постигнут је договор о изградњи двије важне кружне раскрснице, од којих ће једна бити код 'Ауди сервиса', а друга коју ћемо градити, на споју Улице Триве Амелице и Западног транзита у великој мјери ће растеретити саобраћај у четири насеља – Новој вароши, Росуљама, те на Петрићевцу и Паприковцу. Идеја је да додатно побољшамо саобраћаја у нашем граду, а изградњом двије кружне раскрснице свакако ће бити омогућена боља саобраћајна и путна инфраструктура у Бањолуци. За ова два пројекта биће издвојено око 5 милиона КМ", казао је Станивуковић, пишу Независне.

Додатно је нагласио како је очекивања да ће радови бити започети већ наредне године.

"Све то ће, уз концепт једносмјерног саобраћаја који смо увели, највеће кружне раскрснице код 'Екватора' засигурно побољшати саобраћај у нашем граду.  Додатно, Град се обавезује да изгради додатно још једну кружну раскрсницу код воденог парка 'Аквана'. Желимо да захвалимо предузећу 'Путеви Републике Српске' и ресорном министарству, који су препознали значај овог пројекта", закључио је Станивуковић.

                                                                                  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана