Станивуковић: Превозници који буду враћали пензионере биће санкционисани

GS
Foto: Arhiva

Информацију да бесплатне аутобуске карте за бањалучке пензионере неће важити радним данима у периоду од шест до осам сати ујутро градоначелник Драшко Станивуковић назива лажном, а како додаје, превозници и возачи, ако буду враћали пензионере, биће санкционисани.

Неколико пензионера жалило се јер су угледали натпис на неким аутобусима да њихове бесплатне карте неће важити у јутарњим часовима, а ова информација је, према ријечима Станивуковића и Дејана Мијића, директора "Аутопревоза", лажна, те је како објашњавају, ријеч о препоруци.

Како додаје Станивуковић, бањалучки пензионери који имају картицу за бесплатан јавни превоз могу да се возе аутобусима потпуно бесплатно и неограничено у свим смјеровима до краја живота.

"Ово је лаж, лаж и лаж, највећа могућа лаж. Јавни превоз за наше пензионере на цијелој територији Бањалуке доживотно је бесплатан. Пензионери добијају карту која важи за све смјерове и превознике, односно најскупљу мјесечну карту", рекао је он, те додао да постоји препорука за пензионере да избјегавају превоз у јутарњим часовима, када је гужва и када радници иду на посао, а дјеца у школу.

"Ако пензионер мора ићи код доктора, или гдје год ујутро, наравно да то може. Ово је само препорука због солидарности како се не би стварале додатне гужве када су највеће шпице", рекао је Станивуковић, те је додао да ће бити санкционисани они који буду враћали пензионере.

"Пензионере нико не смије вратити, а уколико неко врати пензионера, биће санкционисан и превозник и возач", истакао је он.

Додао је да многи лешинари и мешетари на политичком пољу иду и заваравају људе.

"Зато ми организујемо подјелу карата и ја желим лично и појединачно сваком пензионеру објаснити која су његова права", рекао је он, те додао да су карте већ платили.

Подсјетио је да сви суграђани који су старији од 65 година могу захтјев за добијање своје доживотне бесплатне карте за јавни превоз предати у просторијама бившег Војног одсјека, Удружења пензионера града Бањалука у Грчкој улици, али и у просторијама свих мјесних заједница.

Дејан Мијић, директор "Аутопревоза", истакао је да се сви пензионери са бесплатним картицама за јавни превоз возе без ограничења, а то важи за све превознике.

"Ја мислим да то да бесплатне аутобуске карте за бањалучке пензионере неће важити радним данима у периоду од шест до осам сати ујутро нигдје не пише, ни код једног превозника, а ако има, то је грешка и треба нам јавити како би тај натпис био уклоњен", рекао је он, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана