Станивуковић поручио "Аутопревозу" да "одустане" од деложације

ГС
Станивуковић поручио "Аутопревозу" да "одустане" од деложације

БАЊАЛУКА - Град Бањалука "неће одустати" од борбе са "Аутопревозом", те планирају да спорно земљиште не може и не смије бити предмет приватизације, те га стога, како каже, не дају.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић у вези са случајем "Аутопревоз" гдје је Уставни суд БиХ установио да земљиште код "старе аутобуске" није градско.

Станивуковић поручује "Аутопревозу" да "одустану" и да 13.4. ништа не покушавају, мислећи на принудно одузимање имовине, односно деложацију која је најављена за тај дан.

"Бранићемо тијелима ако морамо, можемо и преговарати, али само ако преговори буду коректни", казао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, од почетка ове саге, све и један суд је био на страни града, до одлуке Уставног суда БиХ коју Станивуковић сматра упитном.

"Судови су легализовали криминалне радње", казао је Станивуковић.

Наглашава да поштује прописе, али прописе донесене од судова Српске, али не и од судова БиХ који спроводе, како каже "отимачину".

"Како овај суд сада улази у меритум ствари. То није њихова надлежност. Зашто их одједном ово баш интересује?", запитао се Станивуковић.

Како даље објашњава, још 1979. године град Бањакука је донио одлуку о дислокацији старе аутобуске станице са претходне локације у насеље Лазарево.

"Онда се доноси одлука да стара станица постане галерија, а да се аутобуска станица пресели у Лазарево. Послије тога долази спорна приватизација од стране 'Аутопревоза' која се односи на станицу у Лазареву. И неко је под ту приватизацију ставио и стару и нову аутобуску" казао је Станивуковић.

Како је нагласио, немогуће је приватизовати јавне објекте, односно оно што је јавно добро.

"Неко спорним радњама жели да нам отме наше земљиште. А поред тога, спорни уговор који је овдје главни је, како сам сазнао, изгубљен", казао је Станивуковић.

Деложације је најављена за 13.4 ове године, а Станивуковић каже да се боји да је ово изгубљена борба, али да свакако неће одустати.

С тим у вези, не да ни Видовданску улицу, коју сматра да је исто "упитно да ли је правно" стечена, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана