Станивуковић: Одборницима дато 100.000 КМ, а нису одржали ниједну сједницу

ГС
Станивуковић: Одборницима дато 100.000 КМ, а нису одржали ниједну сједницу

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је предао иницијативу за одржавање сједнице Скупштине града Бањалука, која није одржана већ два мјесеца.

Он је истакао да је данас 60. дан како нема сједнице Скупштине града.

-То је једна трагедија рада Скупштине града. Предсједник Скупштине је човјек који мора да поштује пословник, а који каже да се мора одржати минимално једна сједница у два мјесеца. Прошла су два мјесеца, а није било нити једне сједнице - рекао је Станивуковић, преносе „Независне”.

Како је казао, 100 хиљада КМ је за ова два мјесеца отишло за тај дио Скупштине, односно за накнаде 31 одборнику, а да нико није сјео, гласао и слично.

-Ниједан регулациони план није прошао скупштинску процедуру. Ја подносим иницијативу да у наредних 15 дана предсједник Скупштине закаже сједницу, а ако он то не уради, ја ћу је онда заказати. Они кажу да је проблем јер нема начелника, а како је могла бити ванредна сједница са потписницима одјељења - казао је Станивуковић.

Додаје да су и плате које долазе иза љета угрожене јер нема сједнице.

- Инвеститори чекају, морамо рјешавати имовинско-правне односе за мост у Чесми те многе друге ствари”, нагласио је он.

 

Свето Лазић, директор “Акване”, истакао је да је битно да се изгласа одлука за рад и спас овог предузећа.

 

-Позивам на разум јер у крајњем случају морамо ставити кључ у браву. Нама свакодневно стижу пресуде, а до 30. јуна морамо исплатити дугове према једном добављачу - рекао је Станивуковић.

 

Истакао је да су најосетљивији радници у предузећу, јер је престанком ванредне ситуације престала обавезе здравственог система да им пружа здравствене услуге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана