Станивуковић: Од наредног мјесеца бесплатан превоз за пензионере са најнижом пензијом

ГС
Foto: В. Шевчук

БАЊАЛУКА- У Бањалуци ће од наредног мјесеца бити потпуно бесплатан јавни превоз за све пензионере са најнижом пензијом.

Најавио је ово градоначелник Драшко Станивуковић.

Како је навео, ријеч је о суграђанима са пензијом до 285 КМ, који ће се први пут у историји возити бесплатно градским превозом, а у наредним данима биће објављен позив са свим детаљима у вези са пријавом за бесплатне карте за превоз.

-Град Бањалука је у протеклом периоду за јавни превоз издвојио максималан износ субвенција. И у оквиру новог цјеновника, настављамо да субвенционишемо јавни превоз како за пензионере, тако и за студенте и средњошколце из породица са четворо и више дјеце, а од наредног мјесеца превоз за пензионере са најнижом пензијом биће потпуно бесплатан – казао је градоначелник, који је овом новом мјером испунио још једно дато обећање.

Како је рекао, уложени су максимални напори да терет поскупљења, изазваног енормним растом цијена горива, грађани што мање осјете.

-Захваљујући управо субвенцијама које издвајамо за превоз, пензионери имају повољнији превоз него што је икада био и имају најповољније карте у региону. Осим тога, средњошколци и студенти из вишечланих породица имају потпуно бесплатан превоз – навео је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана