Станивуковић објавио фотографију са своје матуре и најавио бесплатне матуре

ГС
Станивуковић објавио фотографију са своје матуре и најавио бесплатне матуре

БАЊАЛУКА – Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, је на друштвеним мрежама објавио фотографију са своје матуре и најавио да ће све средњошколске матуре и ове године бити бесплатне.

"Успомене су лијепе, а матуре остају најдраже! Свјесни да је ово догађај који остаје заувијек у лијепом сјећању одлучили смо да и ове, као и прошле године, СВЕ СРЕДЊОШКОЛСКЕ МАТУРЕ буду БЕСПЛАТНЕ!  Ово је поклон за наше матуранте поводом Дана града! Срећно матуранти и нека нам је срећан Дан града!", написао је Станивуковић на друштеним мрежама.

Наиме, матуранти за бесплатну матурску прославу потребно је да предају захтјев и приложе одређену документацију приликом преузимања ваучера за суфинансирање трошкова прославе матуре, које ће бити организовано 25. априла у СД "Борик" са почетком у 12 часова.

Ове захтјеве надлежно Одјељење за друштвене дјелатности доставило је свим средњим школама на подручју града Бањалуке, како би их подијелили ученицима завршних разреда.

"Упутили смо позив свим средњим школама уз молбу за помоћ и сарадњу, а све како бисмо што ефикасније реализовали уплате новчаних средстава матурантима", навели су из надлежног одјељења.

Да би остварили право на суфинансирање трошкова за прославу матурске вечери, потребно је да матуранти приликом преузимања ваучера, које ће бити организовано 25. априла у дворани "Борик" – предају попуњен захтјев, заједно са фотокопијом личне карте и фотокопијом броја текућег рачуна матуранта или родитеља, односно старатеља, уколико је матурант малољетан.

Подсјећамо, на иницијативу градоначелника Драшка Станивуковића од прошле године Град је преузео на себе трошак матурских прослава, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана