Станивуковић обећао помоћи музичарима

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић разговарао је данас са бањалучким музичарима и представницима Удружења радника и естрадних умјетника Републике Српске о могућностима помоћи овим људима који мјесецима немају могућност да раде због пандемије вируса корона.

Из Градске управе Бањалука је саопштено да је један од првих корака подршке бањалучким извођачима програм поводом православне Нове године у којем ће учествовати управо локални извођачи.

Овај програм ће, с обзиром на епидемиолошку ситуацију, суграђани имати прилику да вечерас гледају на ''Елта'' телевизији. У програму ће учествовати неколико бањалучких извођача, а на сличан начин биће ангажовани и остали извођачи за празнике попут Дана жена, Дана града и слично, наводи се у саопштењу.

"Пратићемо епидемиолошку ситуацију, слушати савјете и препоруке, те у сарадњи са Домом здравља ићи у правцу да Бањалука буде први град у Српској који ће радити на томе да се живе свирке, уз поштовање мјера, врате у угоститељске објекте", рекао је Станивуковић.

Он је поручио да ће оваквих састанака бити још, а музичари су, између осталог, захвалили што ће се тражити адекватна рјешења за тешку ситуацију у којој се налазе, с циљем да се врате свом послу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана