Станивуковић о водоснабдијевању: Мјере дале ефекат

ГС
Станивуковић о водоснабдијевању: Мјере дале ефекат

БАЊАЛУКА - Штаб за ванредне ситуације града Бањалука одржао је данас сједницу због проблема с водоснабдијевањем у појединим дијеловима града, а мјере које су на снази у осам МЗ дале су ефекат, рекао је градоначелник Драшко Станивуковић, који је уједно и командант Штаба.

То се односи на Доња Кола, Рекавице 1, Бронзани Мајдан, Стратинска, Поткозарје, Верићи, Љубачево и  Доња Пискавица.

"Успјели смо да у појединим мјесним заједницама, у којима смо прогласили ванредно стање у недјељу, обезбиједимо редовно водоснабдијевање. Са друге стране, у другим мјесним заједницама, гдје је ситуација доста изазовнија, прекинули смо континуитет у недостатку воде у најважнијим временским периодима, дакле у јутарњим и вечерњим часовима", рекао је Станивуковић.

Додао је да све мјере, које су донесене у недјељу, 3. јула, још увијек остају на снази.

Поручио је да и даље важи апел према суграђанима, а који се односи на рационалну потрошњу воде, те је додао да надлежни органи, како градски, тако и републички, константно врше обилазак терена и контролу.

"Битно је истаћи да је у појединим мјесним заједницама на снази редовно допремање цистерни с водом. Мјере које предузимамо за мјесне заједнице Љубачево и Верићи такође су дале ефекте, те мјештани овог дијела градске територије могу да очекују долазак воде сутра у раним јутањим часовима", казао је он.

Истиче, како ће захваљујући предузетим мјерама, мјештани висинских зона мјесне заједнице Љубачево такође добити воду, док је у Верићима у току испирање цјевовода.

"Мјесна заједница Верићи дуго није имала воду, па су цијеви постале прљаве, а самим тим вода мутна. Тренутно се ради на испирању цјевовода, а све како би корисници имали чисту воду", рекао је Станивуковић.

Истиче да је по хитном поступку донесена одлука о изради пројекта, те проналажељу средстава за пројекат цјевовода на Туњицама, који ће трајно да ријеши проблем с водоснабдијевањем поткозарских села и Доње Пискавице.        

"На такав корак смо се одлучили, ми смо спремни ићи до краја. Такође, град ће финансијски подржати предузеће 'Водовод' како бисмо заједно ријешили све оно што им је потребно, а то се односи првнествено на кадрове, као и техничке ствари за лакше обављање посла, попут цистерни и багера", закључио је он.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана