Станивуковић: Нинковић једини предсједник који прима плату, а не долази на посао

ГС
Станивуковић: Нинковић једини предсједник који прима плату, а не долази на посао

БАЊАЛУКА – Ја сам једини градоначелник који се одрекао своје плате и који је предложио да функционери смање своје плате, што они нису прихватили, а Љубо Нинковић је једини предсједник који прима плату, а не долази на посао, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке након што је Нинковић најавио да ће поднијети кривичне пријаве против њега због злоупотребе службеног положаја.

"Морам рећи да сам према том човјеку толико коректан, а кад одемо на терен ја њега представим грађанима. Људи не знају ко је он. Гдје год оде, намћор је, али то и некако, али што баш пуно лаже", казао је Станивуковић.

Иначе, Нинковић је говорио о платама радника Градске управе, као и о разлозима за неодржавање сједница Скупштине града, на шта је Станивуковић поручио да Нинковић говори лажи.

"Ја видим да је он навео да секретарице и фотографи имају возаче. Постоји један возач који вози све људе на терене и то је природно. Ја идем својим приватним аутомобилом. Што то није навео?", истиче Станивуковић.

Истиче како су сви подаци који су пласирани у јавности неистини, те да подаци о платама такође нису истинити.

"Савјетници немају толике плате, нити секретарице, нити било ко. Плате које примају моји сарадници су исте онакве какве су имали људи из претходних мандата, на тим позицијама. Наш кабинет је по свим личним правима је најштедљивији, о томе говоре сви подаци", казао је он.

Додаје како је у потпуности неутемељена прича која се односи на повећање плата у Градској управи.

"Предсједник Скупштине каже 'усвојили су закључак, а не пише одакле'. Они нису навели одакле иде повећање. Каже 'са ставке расходи'. Јасно је мени да је са ставке расходи, али питам вас, одакле ће то узети? Да дамо са социјалних давања или других. Тих пара нема, јер нема Скупштине, нема прихода, нема ниједне одлуке која доноси паре у буџет, јер они то неће", поручио је Станивуковић.

Додао је да градска администрација губи стрпљење чекајући да закажу сједницу Скупштине града.

"Град не може без сједница Скупштине. Уколико не закажу сједницу, ми ћемо се морати борити. Радници 'ЗИБЛ', 'Акване', 'ГОБ', те плате радника Градске управе зависе од Скупштине. Уколико не закажу сједницу, мораћемо нашу борбу да дигнемо на максимум. Желе повећање плата, а постојеће плате су угрожене неодржавањем сједница. Већ 50 дана апелујем да треба да се одржи сједница, они не уважавају", додао је он, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана