Станивуковић најоштрије осудио напад на бањалучку медресу и позивао надлежне

GS
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА – Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, најоштрије је осудио напад на бањалучку медресу и позивао надлежне да санкционишу починиоце.

Навео је да је Бањалука град у коме има мјеста за све осим за мржњу и да онај ко то ради не воли ни свој народ, ни Бањалуку.

"Поруке које су из Бањалуке послате са литургија, миса, ифтара, отварања цркви и џамија не могу и неће засјенити овакви чинови. Много пута смо показали да у овом граду има мјеста за све и да појединци који мисле другачије нису у праву", навео је градоначелник на Twitteru.

Истакао је да ће Град Бањалука ће финансирати обнову оштећења и полупани прозори на медреси "нису права слика нашег града".

"Бањалука је град из кога су отишле најљепше фотографије и поруке заједништва, град који не прави разлику између својих становника и доказ да је, не само могуће живјети заједно, него и лијепо. Тако ће бити и даље!", додао је Станивуковић.

Подсјећамо, непозната особа рано јутрос каменом је разбила прозор на објекту медресе "Реис Ибрахим-еф. Маглајлић" у Бањалуци.

Разбијени прозор примијетили су запослени медресе по доласку на посао.

 Увидом у снимке надзорних камера констатовано је да се овај чин догодио у 4.38 часова.

Мурис-еф. Спахић, директор медресе, изјавио да су о овом случају обавијештени надлежни полицијски органи у Бањалуци, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана