Станивуковић најавио новости у градском превозу у Бањалуци

ГС
Станивуковић најавио новости у градском превозу у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је повратак полазних линија градског јавног превоза на 100 одсто њиховог капацитета.

"Гледамо да за почетак вратимо линије на старо, односно да тренутне линије полазака са 60-70 одсто вратимо на 100 одсто", поручио је Станивуковић данас на прес конференцији за новинаре, најавивши још неке новине у градском превозу у највећем граду у Републици Српској.

Како је казао, у наредним мјестима грађани могу очекивати враћање јавног саобраћаја када су цијене биле на минимуму, односно у периоду који је био прије пандемије и прије инфлације. 

Према његовим ријечима, тренутно се анализирају цијене горива, те како каже, недостаје да се испуне још неке уговорне обавезе како би и цијене карата појефтиниле.

"Радимо и студију која ће бити завршена на прољеће када је највећа фреквенција људи. Ова студија ће нам показати које линије имају највећу фреквенцију, а самим тим и зараду", казао је градоначелник Бањалуке.

Како је објаснио, примјећено је да  су линије које пролазе кроз центар града високопрофитабилне за превознике, док друге линије не остарују готово никакав профит, те их стога град мора субвенционисати. 

"Сходно разлици у фреквенцији у линијама, мораћемо да извршимо  модификацију цијена", каже Станивуковић.

Како је додао, план им је увести и нове линије, те је поручио да ће јавни превоз у Бањалуци бити много бољи него прије. 

"Грађани у наредном периоду могу очекивати враћање златног доба градског јавног превоза", закључио је Станивуковић, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана