Станивуковић најавио инспекцију, из УКЦ-а поручују да је Влада издвојила новац за санацију зграде Матернитеа

Срна
Станивуковић најавио инспекцију, из УКЦ-а поручују да је Влада издвојила новац за санацију зграде Матернитеа

БАЊАЛУКА - Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске саопштио је да је Влада Српске већ издвојила средства за санацију зграде Матернитеа.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је на данашњој сједници Скупштине града да ће упутити надлежну градску инспекцију да изврши провјеру стања и услова у Одјељењу пулмологије Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, након што су у јавности објављене фотографије да је купатило у лошем стању.

Станивуковић је навео да је град спреман да се, уколико буде потребно, укључи у обнову једног броја купатила на одјељењима УКЦ-а.

Реагујући на иступе градоначелника Бањалуке, из УКЦ-а наводе да је највећа здравствена установа у Републици Српској увијек била и биће на располагању свим републичким и градским институцијама у складу са надлежностима.

-Ако градоначелник има додатних питања може нам се службено обратити и добити све тражене информације. Очигледно је да га не интересују пацијенти, породице пацијената, нити здравствени радници, него искључиво његова лична самопромоција - наведено је у саопштењу.

Из УКЦ-а напомињу да имају 3.500 професионалца који брину за животе и здравље 1.500 пацијената на одјељењима и још 2.500 оних којима на дневној бази пружају здравствену услугу.

-У највећој свјетској здравственој кризи икада, нападати плански и константно УКЦ Републике Српске с циљем да се девастира, у најмању руку је непријатељски чин према грађанима Републике Српске - сматрају у УКЦ-у.

Из УКЦ-а поручују да је ера одговарања на измишљотине завршена, те да УКЦ више није пијун и неће бити жртва лажи и популистичких политика тренутног градоначелника Бањалуке.

Град Бањалука, кажу у УКЦ-у, није власник ове здравствене установе, те поручују градоначелнику да се бави комуналним проблемима са којима се град сусреће сваки дан.

-Нисмо заборавили чињеницу да је једини градоначелник који је здравствене раднике Бањалуке послао на Уставни суд како би избјегао плаћање помоћи од 500 КМ које је изгласала скупштинска већина, а које до данас није исплатио - наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана