Станивуковић ће позвати пензионере на "заједничку борбу"

ГС
Станивуковић ће позвати пензионере на "заједничку борбу"

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је да ће позвати "пензионере и остале грађане" на заједничку борбу.

Након јучерашње цјелодневне сједнице Скупштине града, усвојен је дневни ред и завршена је дискусија по двије тачке дневног реда.

Први човјек највећег града Српске казао је да је ово још једна у низу тешких и исцрпљујућих сједница током којих су поново одбијене тачке значајне за свакодневни живот грађана Бањалуке.

"Иза нас је још једна исцрпљујућа и бизарна сједница, на којој су по налогу СНСД – а одбијене тачке које се односе на животне теме. Одбијена је одлука да се обезбиједи бесплатан и повољнији јавни превоз. Одбијена је и одлука за повећање субвенција за приватне вртиће, али и одлука да се боримо да кладионице и коцкарнице не буду смјештене у близини школа", казао је он, преносе Независне.

Додао је да су покушали спријечити и да се тачка за рјешавање водоснабдијевања са система Бањица стави на дневни ред.

"Иако је приједлог за питање система Бањица на крају стављен на дневни ред, увјерен сам да ће СНСД учините све да то не буде усвојено", рекао је Станивуковић.

Он је истакао да ће позвати на заједничку борбу пензионере, али и све остале грађане којима су оваквим одлукама ускраћена могућност да остваре нека права и да добију неке повољније и боље услове.

Наиме, током засједања одборници су имали вишечасовну расправу о дневном реду, који је усвојен тек у касним послијеподневним часовима, а данас ће се у наставку овог засједања пред одборницима, наћи одлука о подршци у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа 1, приједлог трајног рјешења питања водоснабдијевања са система "Бањица", те програм додјеле субвенција пословним субјектима у Бањалуци за 2024. годину.

Осим тога, градски парламентарци разматраће и више тачака које се односе на продужетак закупа под посебним условима, као и одлуке о утврђивању назива за више улица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана