Штандови за урбане тржнице осванули у бањалучким насељима

ГС
Штандови за урбане тржнице осванули у бањалучким насељима

Укупно 10 мобилних штандова постављено је у пет градских насеља и на њима би ускоро требало да се појаве домаћи производи.

Штандови су постављени у Борику, Старчевици, Новој вароши, Лазареву и Обилићеву.

Продавци ће бесплатно користити ова продајна мјеста током првих 12 мјесеци, а дугорочно кориштење штандова биће омогућено по повлаштеним условима, објавила је раније Градска управа.

Они су одабрани на јавном позиву расписаном прошле године. Услов за пријаву је био да су пољопривредни произвођачи са територије града Бањалуке (физичка лица, самостални предузетници и привредна друштва из области пољопривредне производње) који се активно баве примарном пољопривредном производњом и прерадом пољопривредно-прехрамбених производа из области анималне производње (месне прерађевине, јаја, млијеко и млијечни производи, мед и други пчеларски производи) и биљне производње (воће и производи од воћа, поврће и производи од поврћа, житарице и млински производи, љекобиље и чајеви, гљиве).

Пројекат "Урбане тржнице" реализован је у оквиру ЕУ4АГРИ — подршке Европске уније конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ, у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешком развојном агенцијом (ЦзДА).

Укупна вриједност је 300.000 КМ, а штандове је израдила фирма "Процесна опрема инжењеринг д.о.о." из Лакташа, преноси Мондо

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана