Станари у насељу Сунце се буде уз мирис лаванде и смиља

Дејана Братић
Станари у насељу Сунце се буде уз мирис лаванде и смиља

Бањалука - Станари улице Мајке Јевросиме број 8 и 9 у насељу Сунце буде се уз мирис лаванде, смиља и ружа, а окитили су се и ласкавом титулом јер је простор испред њихове зграде проглашен за најљепши на подручју града.

У акцији “Бирамо најуређеније”, коју Градска управа организује већ 16 година, њихово двориште је освојило прво мјесто у категорији Заједнице етажних власника (ЗЕВ).

- Акција је спроведена у мају и јуну и сада је завршено бодовање. Лијепо је видјети да се Заједница етажних власника успијева договорити да одржава овако лијеп простор јер има много других примјера гдје буду тешко формиране заједнице или тешко постигнути договори о уређењу животног простора - рекао је градоначелник Игор Радојичић и додао да ће најбољи у свим категоријама бити награђени са по 600 КМ.

Замјеник предсједника ЗЕВ-а Миленко Мирковић апеловао је на све грађане да одржавају своје животне просторе како би и цијело насеље било љепше и угодније за живот.

- Колегиница која се бави хортикултуром видјела је наше двориште како га одржавамо и након тога одлучила да нас пријави. Послије неколико дана јавили су нам да смо освојили награду, што нас је изненадило и усрећило јер се наш труд исплатио - рекао је Мирковић.

Његова комшиница Наташа Салчин-Крнета каже да им награда пуно значи.

- Све је кренуло спонтано, један комшија је изашао да сређује двориште и да чисти, а придружили су му се и остали и кроз причу и смијех урадили смо ово заједничким снагама. Станари се радо одазивају на овакве акције јер влада позитивна атмосфера. У плану нам је да засадимо дрво ружа, маслине, живу ограду и у те сврхе ћемо искористити новац од награде - рекла је Салчин-Крнета.

Да ће ово двориште и у будућности мамити уздахе пролазника сматра Анђелка Вилендичић.

- Драго ми је да је ова млада генерација наставила оно што смо ми прије 30 година почели јер све ово смо сами засадили, руже, магнолије, црногорично дрвеће, смиље и лаванду - казала је Вилендечићева.

Награђени

У акцији “Бирамо најуређеније” учествовала су 24 кандидата, а уручење признања награђенима и свечани пријем биће одржани сутра у Градској управи.

Осим Заједнице етажних власника у улице Мајке Јевросиме 8 и 9, прво мјесто у категорији најуређенијег дворишта припало је Здравку Гузијану, док најуређеније школско двориште има Основна школа “Јован Дучић” Залужани, а најуређенији балкон има Мирко Агић у улици Млађе Ћусића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана