Станаревић: Бићемо друга странка у будућем сазиву градске скупштине

Г.С.
Станаревић: Бићемо друга странка у будућем сазиву градске скупштине

Бањалука - Баш као и неке друге странке, ДЕМОС је одлучио да приступи фронту од чак десет политичких субјеката чији је инцијатор управо актуелни градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић. Предсједник Градског одбора ове странке, Слободан Станаревић, гостујући у емисији Бањалучка хроника, уочи потписивања коалиционог споразума рекао је да, на наредним локалним изборима, очекује побједу акутелног градоначленика и веома добар изборни резултат странке на чијем је челу у Бањалуци.

„Вјерујем да за све партије које желе да се прикључе овом фронту, за њих има мјеста. Период који је иза нас, свјесни сте да се доста партија исцијепало. Ми смо приступили зато што смо већ у тој причи и сматрам да је та прича добра за град. Сви грађани треба да подрже ту причу. Мислим да Радојичић заслужује још један мандат, мислим да је на добром путу, јер много тога је урадио у претходном периоду“, каже Станаревић.

Тренутно, ДЕМОС је друга странка у Скупштини града Бањалука. Станаревић је убјеђен да ће управо они, послије избора, бити поново друга странка по снази,  одмах иза СНСД-а. Како каже, листа са којом ће изаћи на изборе је обећавајућа.   

„На нашој листи, доста је млађих људи. Људи из спорта, људи из привреде. Мислим да је листа доста препознатљива, што је најбитније за мале странке. СНСД добија, на примјер, 60 посто на име, 40 посто на кандидате. Ми мале странке добијамо 90 посто од имена која су на листи. Ми имамо доста звучних имена и мислим да ће грађани да препознају.“ додаје Станаревић истичући да је  „ДЕМОС  нова странка, настала из неких околности које су се дешавале у протеклом периоду. Постојимо већ око годину и по дана. Из прошле странке смо задржали окосницу, а доста је дошло младих људи, доста младе енергије. Мислим да ДЕМОС има изузетно добар потенцијал, не само у граду Бањалуци, него и Републике Српске.

Говорећи о мандату на измаку, Станаревић је нагласио да су оба начелника из ДЕМОС-а урадила велики посао, те да није било нимало лако пратити рад градоначелника  Игора Радојичића који је од првог дана наметнуо јак темпо, али да је цијели тим, у томе , на крају ипак успио, те да то говоре и резултати по Одјељењима!         

Говорећи конкретно о раду Одјељења за просторно уређење у овој години,  Станаревић истиће да је епидемија корона вируса утицала је на све гране у Бањалуци, па тако и на рад Одјељења на чијем је челу. Ипак, иако су радили у доста отежаним условима, али без прекида, доста тога је урађено јер управо грађевинарство је једна од грана која није стала у вријеме ванредне ситуације, рекао је ово Слободан Станаревић начелник ресорног Одјељења у Градској управи града Бањалука.

„Пола одјељења је радило, пола је било на принудном одсуству. Мијењали смо се због социјалне дистанце. Ипак, неккако смо успијевали све да покријемо и да покријемо све оно што је стизало код нас у Одјељење. Мислим да, с обзиром на ситуацију, морамо да будемо презадовољни. У односу на остале бранше, грађевина је мање осјетила епидемију корона вируса. Сва градилишта су радила, додуше не у пуном капацитету, али су радила. Мање је било подношења захтјева за грађевинске дозволе, а од тога Одјељење и приходује. Ипак, у задњих двадесетак дана стигли смо до 80 одсто прошлогодишњег пуњења буџета, стога мислим да ћемо остварити планирани буџет од неких 14 милиона КМ“, закључио је Станаревић гостујуЋи у Бањалучкој хроници ЕЛТА ТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана