Стабла падала, а гром запалио стуб

Јасмина Перишић
Стабла падала, а гром запалио стуб

Бањалука - Невријеме праћено јаким вјетром, градом и кишом, које је у четвртак погодило Бањалуку, изазвало је рушење стабала, од којих су нека падала по саобраћајницама. Дрвеће и грање који су били расути по градским улицама, осим ометања саобраћаја, нису угрозила возила и пјешаке.

Командир Ватрогасне бригаде Мирослав Малинић потврдио је да је ватрогасна бригада интервенисала четири пута ради уклањања обрушених стабала и грања.

- У улици Краља Петра Другог Карађорђевића у насељу Росуље интервенисали смо два пута. Једном у 17.30, а други пут у 19.30 часова. Невријеме је срушило једно стабло, а друго је било заломљено и пријетило је да се обруши и угрози пролазнике и возила. Одсјекли смо га и уклонили са тротоара, а касније је дошла и полиција. И стабло на тротоару код парка "Младен Стојановић" невријеме је у поподневним часовима срушило на саобраћајницу, па смо га уклонили. На булевару Српске војске око 18 часова уклањали смо грање са саобраћајнице - рекао је Малинић.

Он је додао да је невријеме изазвало и удар грома који је ударио у електрични стуб.

- Ударио је гром у електрични дрвени стуб, који се запалио недалеко од  Кола на Мањачи. Угасили смо пожар и срећа је да нико није повријеђен. Једну интервенцију смо имали и у Кордунашкој улици, када се двоје људи заглавило у лифту усљед нестанка електричне енергије, такође током невремена - додао је Малинић. 

У Градској управи су рекли да је на уклањању грања и посљедица невремена, поред ватрогасне јединице, учествовао и Одсјек за послове цивилне заштите, као и екипе предузећа "Тамарис".

- Због удара грома, не ради пумпа за воду на резервоару Ђурђевац у Стричићима. Дежурне екипе су радиле на  отклањању квара - казали су у Градској управи.

Из предузећа "Тамарис" су рекли да су радници овог предузећа уклањали порушено дрвеће и да су у питању стабла липе и јаблана.

Саднице

Екипе предузећа "Тамарис", које је задужено за одржавање градског зеленила, у протеклих десетак дана свако јутро раде на залијевању стабала на подручју града.

- Залијевамо младе саднице због великих врућина и наставићемо са акцијом све док оне не прођу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана