Срушена кафана Клуб 122 у бањалучком насељу Нова варош

nezavisne.com
Срушена кафана Клуб 122 у бањалучком насељу Нова варош

Бањалука - Угоститељски објекат "Клуб 122" у насељу Нова варош данас је срушен по налогу Грађевинске инспекције јер је бесправно саграђен.

Како су рекли у надлежној инспекцији, ради се о објекту у Улици Петра Кочића 101, који је бесправно изграђен још осамдесетих година прошлог вијека.

Сања Џида, грађевински инспектор, рекла је да је објекат уклоњен пошто је изграђен без грађевинске дозволе.

"Власник објекта покушао је да га легализује, али је тај захтјев одбијен због непостојања било каквих услова за легализацију затеченог стања", објаснила је Џида.

У Одсјеку за легализацију рекли су да је захтјев власника објекта одбијен још прије двије године, али да је објекат уклоњен тек сада јер је власник у међувремену подносио бројне жалбе у настојању да одложи рушење.

"Објекат није било могуће легализовати јер је бесправно саграђен на земљишту у власништву града, а власник објекта није доставио доказ о ријешеним имовинско-правним питањима на тој парцели", објаснили су у Одсјеку.

Мјештанин Нове вароши рекао је да је овај објекат радио до прије неколико дана.

"'Клуб 122' је у близини моје зграде па сам често ишао тамо на кафу. Задњи пут сам био прије неколико дана, докад је радила ова кафана", рекао је овај грађанин.

Поред овог једног објекта, на истој парцели биће срушена, како сазнајемо, још два мања објекта.

Власник објекта је, како незванично сазнајемо, Петко Цвијановић. На лицу мјеста смо затекли само раднике који су рушили објекат, али не и власника.

Од почетка процеса легализације на подручју највећег града Републике Српске легализовано је око 4.800 објеката, док на рјешавање чека још њих 10.000.

Тренутно, није могуће подносити нове захтјеве за легализацију, јер је 31. децембра 2017. године истекао законски рок.

Међутим, у припреми је нови закон којим ће, како је наговијештено из Владе РС, бити дат нови рок за легализацију бесправно подигнутих објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана