Србија донирала више од три милиона евра Бањалуци за пројекте

Независне
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Влада Србије је управо уплатила на рачун града више од три милиона евра за пројекте на подручју Бањалуке, рекао је данас на конференцији за новинаре Драшко Станивуковић, градоначелник града на Врбасу.

Он је захвалио братском народу у Србији.

"Преко три милиона евра је договорено у априлу на Дан града. Овим средствима ће бити реализовани пројекти изградње школе у Ади, атлетске стазе и највећег градског парка. Ми ћемо се поред бесплатног паркинга за све регистроване аутомобиле из Србије потрудити да им се још некако одужимо", навео је Станивуковић.

Што се тиче услова скупштинске већине у вези с исплатом пуне накнаде за породиље, иначе они неће доћи на сједницу у сриједу, Станивуковић одговара да ће све испунити.

"Ја не могу вјеровати да ми имамо неке Бањалучане одборнике који свеједно хоће да блокирају свој град. Нама је свима више преко главе блокада, и народу нашем је доста више. Ми смо хтјели породиљама да дамо двократно и више новца, а већина хоће одмах и једнократно. То је њихов захтјев, нека онда породиље добију мање новца", нагласио је Станивуковић.

Додао је да су усвајање буџета и ребаланса буџета града Бањалука стратешки документи који морају бити усвојени.

"Видјећемо шта ће сада урадити до сриједе да не дођу на сједницу Скупштине. Породиљама су хтјели дати милион, ми дамо више, али то не ваља. До данас имамо само један амандман на буџет града за наредну годину, и то од Уједињене Српске. Они уопште немају никаквих приједлога, сугестија, њихова једина политика је блокада", истакао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана