Спортисти и Mozzart у акцији „Осмијех за свако дијете”

ГС
Foto: Mozzart

БАЊАЛУКА - Протеклог викенда у Бањалуци је одржан први Хуманитарни турнир „Осмијех за свако дијете”. Фудбалски асови из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније, спортисти и јавне личности у Универзитетској дворани заиграли су на два гола у хуманитарне сврхе, а сав приход од продатих улазница иде Дому за незбринуту дјецу „Рада Врањешевић“.

Спортски побједник на паркету била је екипа Словеније, а моралну побједу однијели су организатори овог хуманитарног турнира, као и штићеници Дома „Рада Врањешевић”.

Свој допинос овој племенитој мисији, куповином 400 улазница, дала је и компанија Mozzart.

-Такмичење је одлично прошло, спортског духа није фалило иако резултат није био у првом плану. Најважније нам је да смо успјели да прикупимо новчану помоћ за дјецу у Дому „Рада Врањешевић”. Побједник овог турнира за нас је свако дијете из овог Дома. Многи су, донацијама или куповином улазница, подржали нашу хуману мисију, а издвојио бих компанију Mozzart која је купила 400 улазница вриједности 2.000 КМ и на томе им се посебно захваљујем – каже један од организатора турнира, Боро Вујић, који је играо за екипу „All Stars”.

Осим њега у организацији и утакмицама турнира учествовали су Саша Кајкут, Бојан Пузигаћа, Владан Грујић, Дарко Малетић, Златан Муслимовић и Борис Врховац Врле, те министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић. Нису само фудбалери заиграли у овој акцији, били су ту још кошаркаш Марко Шћекић, рукометаши Горан Малић и Младен Бојиновић.

Хуманитарне мечеве играло је пет екипа. Поред селекције Словеније, Борца и Партизана, играли су и ветерани Сарајева те тим свих звијезда. Побједнички пехар подигли су Словенци који су у финалу савладали екипу Борца са 3:1, а треће мјесто припало је Београђанима.

Осим новчане помоћи која је прикупљена на хуманитарним мечевима, дјеци у Дому Рада Врањешевић подијељени су и пакети, а током утакмица могли су уживо да гледају своје идоле, што им је измамило осмијехе на лице.

- Безрезервно смо подржали Хуманитарни турнир „Осмијех за свако дијете” јер смо у овој манифестацији препознали вриједности које свакодневно баштинимо кроз наше друштвено одговорне акције. То су подршка спорту и хуманитарни рад кроз донације, а ово није први пут да смо помогли Дом за незбринуту дјецу Рада Врањешевић- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић.

Компанија Mozzart и раније је, кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне”, више пута пружила подршку штићеницима овог Дома. Организатори турнира „Осмијех за свако дијете” се надају да ће ова спортска и хуманитарна манифестација да прерасте у традицију и да ће сваке године, уз подршку донатора попут Mozzartа, помоћ упутити другој установи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана