Споменик и чесма на Лаушу у знак сјећања на 108 јунака

Ј. П.
Споменик и чесма на Лаушу у знак сјећања на 108 јунака

Бањалука - Споменик и чесма у знак сјећања на 108 погинулих бораца Војске Републике Српске биће ускоро изграђени у дворишту Храма Светог Јована Богослова на Лаушу. Град и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите одобрили су 28.000 КМ колико је потребно за ова обиљежја.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш један Небојша Матић, рекао је да је иницијатива за градњу споменика потекла од стране Организационог одбора савјета ове мјесне заједнице још од 2006. године.

- Коначно смо добили сву потребну сагласност за изградњу споменика. Министарство рада и борачко-инвалидске заштите одобрило нам је 10.000 КМ, а Град Бањалука 18.000 КМ. Изабрали смо и најповољније извођаче радова а то су предузећа "Грађење Ђурић" и "Емануел". Имамо и пројекат за споменик и сада чекамо само да нам новац легне на рачун - рекао је Матић.

Предсједник градске Борачке организације Горан Рогић позвао је породице палих бораца са подручја мјесне заједнице Лауш, да уколико нису пријавили своје страдале војнике, то ураде ових дана.

- Не желимо никога да изоставимо. То ће бити једно лијепо обиљежје са спомен-чесмом за све оне који су живот дали у отаџбинском рату. Чим новац легне на рачун почећемо са градњом - рекао је Рогић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана