Соларна клупа у парку код Народног позоришта

Срна
Соларна клупа у парку код Народног позоришта

БАЊАЛУКА - У парку код Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци данас је постављена соларна клупа која ће грађанима служити за пуњење мобилних уређаја путем соларних панела, као и за конекцију на бежични интернет.

Соларну клупу израдило је и граду донирало бањалучко предузеће “Телемакс”.

Градоначелник Игор Радојичић захвалио је донатору и подсјетио да је ова компанија донирала и соларно дрво које се, такође, налази у центру града.

Он је истакао да се овакви пројекти уклапају у стратешке циљеве развоја града, као што су стратегија енергетске ефикасности и развоја Бањалуке као паметног града.

“Наш циљ је модернизација услуга, увођење ИТ технологија у све сегменте друштва гдје је то могуће. Од раније имамо соларну клупу у Парку Петар Кочић која представља донацију Сбербанке, а вјерујем да ће их у граду бити још”, рекао је Радојичић.

Власник компаније “Телемакс” Аријана Максимчук рекла је да су за задовољством граду поклонили соларну клупу, која је промовисана на Самиту енергетике у Требињу гдје су добили доста похвала за овај производ.

“Наше соларне клупе, осим Бањалуке, красе и улице Беча и Загреба, а ускоро ће бити постављене у Дубаију, као и у неким градовима у Републици Српској и Србији”, истакла је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана