Снијег искључио струју становницима приградских насеља

Весна Поповић, Сања Амиџић
Снијег искључио струју становницима приградских насеља

Бањалука - Сњежне падавине и лед проузроковали су кварове на електромрежи, због чега је јуче око 300 домаћинстава у мјесним заједницама Пријаковци и Драгочај било без струје.

Потврдио је то и портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов и додао да је дошло до искакања дијела далековода од Драгочаја до Страњана, због чега око 200 потрошача у засеоку Дикевци нема струје.

- Дошло је до квара и на далеководу према Пријаковцима, гдје око 100 потрошача нема електричне енергије. Све екипе су упућене на терен и надамо се да ће кварови бити отклоњени - навео је Клинцов.

Додао је да је претходних дана било проблема и са снабдијевањем електричном енергијом у Бронзаном Мајдану и Стричићима, али је то ријешено.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Стричићи Златко Сладојевић рекао је да у цијелој МЗ Стричићи струје није било од недјеље пријеподне до јуче послијеподне.

- Када проблема са струјом имамо на подручју Стричића, тада су без ње и околна насеља јер електричну енергију добијамо са истих далековода. Тако да струје није било ни у Павићима и засеоцима - објаснио је Сладојевић.

Он је додао да је висина снијега на платоу Мањаче око 40 центиметара и да је прочишћен главни пут кроз ово село.

- Проблем нам представљају локални путеви који нису ушли у програм редовног рада зимске службе, због чега су те саобраћајнице остале под снијегом и непроходне су - навео је Сладојевић.

На подручју ужег градског језгра већина саобраћајница била је очишћена, али су тротоари били прекривени ледом, што је отежавало кретање пјешака.

Директор градске "Чистоће" Александар Бајић рекао је да око 70 радника ручно чисти тротоаре и улице.

- Тамо гдје има потребе посипамо со и абразивни материјал - навео је Бајић.

Током викенда у Служби хитне помоћи примљено је 18 пацијената који су као посљедицу падова имали повреде руку и ногу.

- Осим тога, повећан је број пацијената са хроничним болестима и вирозама, прехладама и респираторним инфекцијама - рекла је стручни сарадник за односе са јавношћу Дома здравља Дијана Ожеговић.

У градској "Топлани" су рекли да је претходних дана снабдијевање града гријањем било уредно.

Бескућници

Главна сестра у Прихватној станици за бескућнике Нада Јукић рекла је да у овој установи борави шест лица.

- Упркос великој хладноћи и снијегу протеклих шест дана нисмо имали нових лица у прихватној станици - казала је Јукићева и додала да у случају потребе на располагању има довољно мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана