Снијег ће уклањати 100 машина и возила

Весна Поповић
Снијег ће уклањати 100 машина и возила

Бањалука - За чишћење снијега са тротоара, улица и путева биће ангажовано више од 100 машина и возила, а за почетну фазу припремљено је и 700 тона соли.

Рекао је ово шеф Зимске службе Драженко Кењало, који је заједно за начелником Одјељења за стамбене, комуналне и послове саобраћаја Зораном Новаковићем јуче прегледао механизацију у фирмама које је град ангажовао за уклањање снијега. Званично зимска служба почиње са радом од 15. новембра до 15. марта идуће године.

- У наредних десетак дана очекује се испорука додатних 1.900 тона соли. Често се дешавало да путаре изненади први снијег, па смо одлучили да се прије првих падавина увјеримо да је све спремно. Прошле сезоне било је проблема са чишћењем појединих дијелова града. Због тога смо изрекли двије новчане казне фирмама које се нису придржавале својих обавеза - казао је Кењало приликом посјете "Чистоћи". 

Навео је да ће за одржавање улица и тротоара у зимским условима у градском дијелу бити задужена предузећа "Чистоћа", "Нискоградња" и "Еко еуро тим".

- Приградске мјесне заједнице и села подијељена су у осам  подручја, а тамо ће путеве чистити фирме "Нискоградња", "Рашо градња", "Еко еуро тим" и "Ротор" - додао је Кењало. 

Градска "Чистоћа" ће ове зиме имати на располагању 40 возила за одржавање улица и тротоара, а директор овог предузећа Александар Бајић нагласио је да су максимално припремљени да ваљано обаве посао.

- Чистоћа је обезбиједила све материјално-техничке и људске ресурсе да зимска служба обави свој посао у најбољем реду. Имамо довољне количине абразивног материјала и соли - казао је Бајић.

Додао је да су прошле зиме имали проблема са чишћењем тротоара, због чега су, како каже, за ову зиму набавили додатне машине.

- Доста је инвестирано у зимску службу. Уложено је око 300.000 КМ у обнављање возног парка, тако да ове године неће бити таквих проблема - навео је Бајић.

Технички директор "Чистоће" Милан Плавшић рекао је да су набављени: два камионска посипача соли, два трактора са посипачима соли и ралицама за чишћење тротоара, двије камионске ралице и један нови камион.

- Уз нову и постојећу механизацију, за нас неће бити зиме - казао је Плавшић.

Задужења

Градско подручје - "Чистоћа", "Нискоградња",  "Еко еуро тим"

Сеоска подручја - "Нискоградња",  "Рашо градња", "Еко еуро тим",  "Ротор"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана