Сложне руке Бојанићима сазидале нови дом

Маја Станојевић
Сложне руке Бојанићима сазидале нови дом

Кућа породице Бојанић из Бистрице, која је крајем фебруара изгорјела до темеља у стравичној ватреној стихији, требало би да за неколико мјесеци буде спремна за усељење, и то захваљујући слози бројних комшија, суграђана и хуманиста.

Вриједне руке Бојанића и њихових комшија почеле су прву фазу радова на столарској радионици која је ову породицу хранила, а коју је такође прогутала ватра.

Према ријечима домаћина Ранка Бојанића, радови на кући су у завршној фази захваљујући солидарности грађана и комшија који су помогли да буде сакупљен новац за обнову куће.

- Тренутно је приоритет да урадимо подну глазуру у кући, након које ћемо постављати плочице и паркет. Потребно је око мјесец дана да се глазура осуши како бисмо кренули са даљим радовима постављања паркета и плочица - рекао је Бојанић за “Глас Српске”.

Како је истакао, неопходно је око два мјесеца да буду обављени сви подни радови који слиједе након постављања глазуре. Додао је да радови на радионици увелико теку.

- До сада смо реновирали греде и стубове на радионици. Примарно је да се крене са увођењем струје и уградњом столарије. На прозоре смо ставили најлон који служи као прва помоћ док не набавимо нова стакла - прецизирао је Бојанић.

Додао је да је изградња нове куће при крају захваљујући многобројним хуманим људима који се свакодневно јављају.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бистрица Жељко Ковачевић казао је да је одзив суграђана да помогну у овој хуманој мисији веома добар.

- До сада смо успјели кров радионице прекрити лимом, а новац је донирао и генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић. Циљ нам је да што прије набавимо неопходне машине како би ова породица могла зарађивати себи за живот - рекао је Ковачевић.

Нагласио је да су радови на столарији и унутрашњи радови на кући завршени, те да се након тога може очекивати и скоро усељење.

Жиро рачун

Грађани који желе да помогну породици Бојанић да што прије усели у кућу могу уплатити помоћ на жиро рачун у НЛБ банци на име Љиљана (Чедомир) Бојанић 5620998164067865, лично контактирати са породицом или се јавити путем друштвених мрежа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана