Слога обнавља спаљено поткровље породици Миливоја Лолића у Јошиковој Води

Невена Бунић
Слога обнавља спаљено поткровље породици Миливоја Лолића у Јошиковој Води

Бањалука - Вођени народном пословицом: "Погледај у сунце па у комшију" становници Јошикове Воде притекли су у помоћ Миливоју Лолићу и за само три дана у великој мјери санирали поткровље његове куће, коју је у уторак, 7. фебруара, захватио пожар.

Одмах послије интервенције ватрогасаца вриједне комшије, њих тридесетак, донијеле су лопате, довезле тракторе са приколицама и очистиле све што је остало на згаришту. Потом су прионули на посао. Сами су набавили грађевински материјал и започели послове, да би Лолићи поново имали кров над главом.

- Не знам шта бих да није њих. Све што имам од новца дао сам за обнову, али то није ни приближно довољно. Незапослен сам и обнова куће била би ми велики финансијски издатак. Комшије су донирале више од половине материјала за кровну конструкцију, а сакупили су новац и за остатак. Ту су и моји пријатељи и родбина, који су такође помогли - прича власник изгорјелог дијела куће Миливоје Лолић, којег смо у петак затекли како са јод двадесетак комшија вриједно ради.

Миливоје живи са женом, двоје дјеце и мајком. Прича да је оболио у рату и да нико у породици није запослен.

- Живимо од пољопривреде. Кућа нам је једина имовина и добро је да није изгорјела потпуно. Када је плануло у поткровљу, сви чланови породице су изашли, а ја сам успио да покупим важнију документацију. Оно што је било на спрату је изгорјело, као и кров у потпуности. У приземљу је доста тога уништено од воде којом је гашен пожар па не можемо ту да станујемо. Тренутно смо у кући покојног брата, која се налази недалеко одавде. Надам се да ћемо се брзо вратити у нашу кућу и да ће се зидови брзо исушити, пошто је кров скоро до краја саниран. Немам ријечи којима бих захвалио мојим комшијама и добрим људима - рекао је Лолић.

Један од комшија, који је вриједно радио на крову Јеленко Станивуковић, каже да међу становницима Јошикове Воде влада слога.

- Увијек се удружимо и вољни смо да помогнемо једни другима када се неко нађе у невољи. Миливоје је добар човјек, као и цијела његова породица. Његов покојни отац је био тесар и свима је помагао када је требало, често је и радио бесплатно грађевинске послове, па је природно да смо сви жељели да помогнемо. Кров је скоро завршен, а надам се да ћемо наредних дана нашом слогом и љубављу обновити све. Урадићемо све што будемо могли - казао је Станивуковић.

Пожар

Миливоје Лолић истиче да је ватра планула код главног електричног вода.

- Пожар се брзо проширио и захватио поткровље и кровну конструкцију. Тога дана је често нестајало струје па сумњам да су инсталације узроковале пожар - рекао је Лолић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана