Скупштинска већина: Подршка новом приједлогу буџета Бањалуке уз амандмане

Срна
Скупштинска већина: Подршка новом приједлогу буџета Бањалуке уз амандмане

БАЊАЛУКА - Представници градских одбора из скупштинске већине у граду Бањалука најавили су да ће подржати нови приједлог градског буџета за ову годину, уз амандане које предложе, да би град наставио са развојем.

Шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић рекао је на конференцији за новинаре у Бањалуци да ће СНСД подржати приједлог новог буџета града Бањалука уз амандмане које су предложили.

- Уколико градоначелник не прихвати наше амандмане и не уврсти их као саставни дио буџета, тражићемо изјашњавање скупштине о нашим амандманима - поручио је Топић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић поручио је да нико не може зауставити живот у Бањалуци, па ни градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Он је рекао да ће СНСД уложити два амандмана на приједлог новог буџета града Бањалука, што износи испод три одсто укупног градског буџета, истичући да по свјетским стандардима то нема готово никаквог утицаја на буџет града.

- Овим показујемо да смо за сарадњу и дајемо могућност градоначелнику да направи од Бањалуке модеран, савремен и европски град, да нема никаквих опструкција од коалиције која чини већину у скупштини града и да он има `одријешене руке` да град функционише - истакао је Ђајић.

Ђајић, који је и генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске, те предсједник Фондације "Дјеца нам се рађала" рекао је да ће град подијелити по 500 КМ свим здравственим радницима, а и свим новорођенчадима, односно мајкама из Бањалуке које се породе ове године.

- То је доказ нашег поштовања и подршке здравственим радницима и мајкама - додао је Ђајић.

Шеф клуба одборника Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука Невен Станић рекао је да подржава усвајање квалитетног градског буџета.

- Желимо да усвојимо буџет, али на начин да креирамо заједно политике за град Бањалуку и да у њега укључимо све оне квалитетне ствари које су значајне за град - истакао је Станић.

Станић каже да је неприхватљив буџет какав је био у приједлогу градоначелника у којем нема наставка пројеката који су започети у претходној администрацији, од путева, неких инфраструктурних пројеката и у којем су смањена средства за борачке организације.

Он је напоменуо да је градоначелник индиректно признао да приједлог буџета који је он предложио није добар и квалитетан.

-  Градоначелник је упутио контра амандмане на наше предложене амандмане и самим тим признао да буџет није довољно добар и да су наши амандмани коректни и квалитетни, а чак је нашао и додатна средства за те амандмане у буџету града - додао је Станић.

Скупштина града Бањалука разматраће на ванредној сједници у сриједу, 14. априла, нови приједлог градског буџета за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана