Скупштина града: Станивуковић да обезбиједи више новца за Дом здравља и УКЦ

Срна
Скупштина града: Станивуковић да обезбиједи више новца за Дом здравља и УКЦ

БАЊАЛУКА - Скупштина града Бањалука задужила је закључком градоначелника Драшка Станивуковића да у градском буџету за ову годину обезбиједи више средстава за Дом здравља и Универзитетски клинички центар Републике Српске да би се успјешно борили са вирусом корона.

Градоначелник је задужен да седмично извјештава Скупштину о броју извршених контрола лица која су у изолацији по издатим рјешењима, те да у року од три дана Скупштини достави информацију о укупном броку контролисаних лица по данима током 2021. године.

Скупштина града задужила је Станивуковића, као команнданта Градског штаба за ванредне ситуације, да послије сједница Штаба информације о његовим активностима редовно доставља Скупштини града с циљем упознавања одборника и шире јавности.

На ванредној сједници Скупштине усвојен је и закључак којим се задужује градоначелник да, као командант Градског штаба, једном мјесечно, док траје ванредна ситуација обезбиједи писану информацију са конкретним мјерама и препорукама за сузбијање ширења корона вируса и заштите здравља и живота грађана.

Усвојен је и закључак којим се задужује градоначелник да на приједлог Градског штаба припреми сет економских мјера, олакшица и помоћи за социјалне категорије, пословну заједницу, пољопривреднике и комплетно становништво по узору на прошлогодишње мјере с циљем одрживости социјалног, привредног, пољопривредног и друштвеног амбијента у Бањалуци.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић сматра да Скупштина града "врши притисак на њега као градоначелника да у Бањалуци буду појачане и пооштрене епидемиолошке мјере".

Он је рекао новинарима да пооштравање мјера изазива револт у привреди и негодовање грађана, те да уништава економију.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је новинарима да је епидемиолошка ситуација у Бањалуци изузетно тешка.

"Циљ сједнице Скупштине града Бањалука није било какво политичко препуцавање, већ да заједничким снагама покушамо радити на томе да се побољша ситуација, односно да се покуша зауставити рапидан раст броја заражених вирусом корона", навео је Илић.

Илић је рекао да ће Скупштина града Бањалука усвојити одређене закључке, те да се инсистира на доброј комуникацији са Градским штабом за ванредне ситуације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана