Скупштина акционара Топлане: Улажу у котловнице и мрежу 18 милиона КМ

В. П.
Скупштина акционара Топлане: Улажу у котловнице и мрежу 18 милиона КМ

Бањалука - Програм инвестиција "Топлане" за 2016. годину предвиђа улагање од 18 милиона марака и то око 15 милиона за изградњу двије нове котловнице и три милиона за санацију постојеће топловодне мреже.

Потврдио је ово "Гласу Српске" директор "Топлане" Мићо Миловановић.

- Овај план усвојен је једногласно на недавно одржаној сједници Скупштине акционара. Иако у овом тренутку немамо на располагању новац за изградњу двије нове котловнице, планирали смо ту инвестицију. Оптимиста сам да ћемо успјети да обезбиједимо потребна средства јер су у току преговори са појединим финансијским институцијама, а међу њима је и Европска банка за обнову и развој - казао је Миловановић.

Истакао је да би њиховом изградњом уштеда мазута била велика.

- По нашој процјени, максимално би нам по сезони требало до 5.000 тона, а тренутно користимо просјечно око 17.000 тона мазута - навео је Миловановић.

Објаснио је да ће од три милиона КМ, која су планирана за ремонт, два милиона бити уложено у санацију старих котлова, а око милион КМ за дистрибутивну мрежу.

Према његовим ријечима, акционари су, између осталог, једногласно прихватили и план пословања за ову годину те извјештај о пословању "Топлане" за 2015. годину и одлуку о покрићу губитка за исти период.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана