Систематски прегледи за првачиће од данас

А. Т.
Систематски прегледи за првачиће од данас

БАЊАЛУКА - Систематски прегледи будућих првачића почињу данас и трајаће до 1. маја ове године, казали су “Гласу Српске” из Дома здравља.

Прегледи ће се обављати у специјалистичким амбулантама из педијатрије на Поликлиници, за сву дјецу која су евидентирана код педијатра у Дому здравља.

- Систематски прегледи ће се обављати у двије смјене и важе за сву дјецу рођену од 1. јануара до 1. септембра 2015. године - казали су из ове установе.

Дјецу ће прегледати педијатри код којих су евидентирани, а родитељи ће бити телефонски обавијештени о термину прегледа како би се избјегле гужве. Додали су да ће се при прегледима обавезно поштовати све епидемиолошке мјере прописане од стране Института за јавно здравство.

- Родитељи су обавезни да на преглед понесу медицинску документацију дјетета и важећу здравствену књижицу - нагласили су у Дому здравља и додали да ако у новој здравственој књижици нема евиденције о примљеним вакцинама на преглед је потребно донијети стару здравствену књижицу или други документ о обављеној вакцинацији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана