Сертификат о повољном пословном окружењу

В. П.
Сертификат о повољном пословном окружењу

Бањалука - Град Бањалука је добила међународни БФЦ СЕЕ сертификат о повољном пословном окружењу уз укупну оцјену од 92,5 одсто.

Он је јуче уручен градоначелнику Слободан Гаврановићу на Трећем регионалном конгресу "Позиционирање југоисточне Европе као повољне инвестиционе дестинације" у Неуму.

Гаврановић је казао да су активности Градске управе посљедњих година снажно усмјераване у правцу стварања повољног привредног амбијента за развој привреде, изградњу привредних капацитета и отварање нових радних мјеста.
- Бањалука је испунила услове за сертификацију града са повољним пословним окружењем, што је и потврђено на конгресу - рекао је Гаврановић.

Програм сертификације повољног пословног окружења у југоисточној Европи је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа, који се спроводи у  Србији, Хрватској, Македонији и БиХ.

Сертификација подразумијева испуњавање, 12 критеријума и више од 80 подкритеријума за унапређење квалитета услуга и информација које јединице локалне самоуправе пружају привредницима и страним инвеститорима.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана