Сала Шопинг центра отвара врата спортистима

Јасмина Перишић
Сала Шопинг центра отвара врата спортистима

Бањалука - Дворана бившег Шопинг центра, послије скоро четири деценије, коначно ће бити у служби спорта, за шта је и била намијењена када је прављена.

Потврђено је ово "Гласу Српске" у Градској управи.

- Најважније је да ће спортисти нашег града добити још једну дворану у којој ће млади моћи да играју рукомет, кошарку, одбојку… Биће то додатни замајац развоју спорта. Објекат некадашњег Шопинг центра је враћен граду, а Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове донијела је рјешење о књижењу имовине на град. Већ је затражена техничка документација којом располаже Техничка школа како бисмо све припремили за реконструкцију дворане - рекли су у Градској управи.

Додали су да је градоначелник Игор Радојичић већ дао налог да се сагледа стање објекта, као и све могућности у вези са  санацијом.

- Прије свега, мораће се процијенити вриједност радова како би се видјело колико средстава ће бити потребно. У складу с тим даље ће се одлучивати и о начину финансирања пројекта - казали су у Градској управи.

Нагласили су да ће у сваком случају овом објекту бити враћена првобитна намјена и да ће он служити у спортске сврхе.

Директор Јавне установе Спортски центар "Борик" Манојла Зрнић рекао је да је похвално што град добија нову дворану.

- То и јесте једна од иницијатива коју је Јавна установа СЦ "Борик" поднијела Градској управи у смислу обједињавања свих спортских објеката. Објекат Шопинг центра је, у ствари,   сала намијењена за рукомет, одбојку, кошарку и друге спортове и мени је драго што је град њен власник - казао је Зрнић.

Каже да је већ дуго запуштена ни није служила сврси.

- Она је изграђена за спортске, али и за друге манифестације које би се ту могле организовати и коначно ће тако и бити. Колико ја знам, град је одувијек био власник тог објекта, само што га је издавао на коришћење. Техничка школа га никада није користила за часове физичког, иако се налази одмах уз школу - казао је Зрнић.

Градоначелник Игор Радојичић најавио је недавно и могућност изградње дворане Гимназије кроз јавно-приватно партнерство, тако да би град могао да добије још један спортски објекат.

Од хале до складишта

Спортска хала у центру града направљена је још почетком осамдесетих година прошлог вијека и била је намијењена за часове фискултуре ученика тадашње Металске, а данас Техничке школе. Међутим, због недостатка новца никада није опремљена, па је једно вријеме служила као складиште телевизора чувеног произвођача радио и ТВ пријемника "Руди Чајавец". Потом је објекат претворен у Шопинг центар, који је једно вријеме био популарно мјесто за изласке, куповину, испијање кафа и других пића. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана