Садржај овогодињег "Бањалучког љета": Од плеса до фестивала

Ј. Са.
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - У овкиру манифестације „Бањалучко љето" у августу мјесецу, све суграђане и туристе очекује мноштво занимљивих дешавања, од плеса, јоге па све до фестивала и трка.

Тако ће Бања Лука у Парку „Младен Стојановић" и даље имати прилику да ради јогу понедјељком, сриједа је резервисана за фитнес, док је петак резервисан за плесне ритмове, каже савјетница градоначелника за друштвене дјелатности, Милада Шукало, те додаје да то свакако није једини садржај који је припремљен.

-Статистике и бројке ове године о посјетама и смјештанијим капацитетима довољно говоре о томе шта смо урадили ове године. Све је то дало допринос да наш град засија у потпуно другачијем сјају. Велики број нових фестивала привукао је нову публику и госте – рекла је савјетница градоначелника.

Додала је како се Град потрудио да са таквим темпом настави и током цијелог љета.

-Поред редовних тренинга, радионица за дјецу, очекује нас и крај манифестације под слоганом „Да нам живи град". Завршићемо ову манифестацију са два велика догађаја, са Кочићевим збором који ће имати потпуно другачији концепт и са манифестацијом „Велики почетак", гдје ћемо сви заједно прославити почетак нове школске године – нагласила је савјетница Шукало.

Поручила је како ће управо манифестација „Велики почетак" бити обогаћена мноштвом активности.

-Сви заједно, прославићемо почетак нове школске године. То подразумијева велики број активности, попут оних који се тичу безбједности у саобраћају, преко подјеле бесплатних уџбеника, промоције почетка нове школске године са великим инфраструктурним пројектима које је Град урадио, а наравно 26. август је резервисан за завршну манифестацију – додала је она.

Управо тада, биће организоване многобројне манифестације, представе, радионице и слично.

-Разговараћмо сви заједно о значају образовања, а имаћемо и едукативне квизове. Припремићемо велики борј поклона – од лектира до школског материјала. Све то ћемо завршити великим концертом на Тргу Крајине, када ће нас забавити популарна група „Бијело дугме"- додала је.

То свакако није све од програма који је припремљен у склопу „Бањалучког љета".

Сви суграђани, али и туристи, имаће прилику да уживају у  догађајима који ће бити организовани на говорници, богат програм је припремљени и у оквиру „Фресх њаве" фестивала, богата ће бити и манифестација „Креативни август", а све љубитеље адреналина и ове године очекује „4 Цросс" трка дајак чамаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана